poslati u istražni zatvor u spužu

Državljanima Danske pritvor do 30 dana

Budvanska policija pratila ih je danima zbog sumnje da su se pripremali za izvršenje teških krivičnih djela, najverovatnije ubistava, rečeno je "Vijestima" iz Uprave policije (UP)

10904 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganović
Zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganović

Sudija za istragu Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana danskim državljanima koji su minulog četvrtka uhapšeni u Budvi.

Lisice su tada stavljene na ruke danskim državljanima Tomiju Ra Frostu (37), Habibulahu Rahimiju (36), Peru Laustenu (24) i Andrijevčaninu Marinku Rajoviću (28) koji je takođe danski državljanin.

Oni su sudiji za istragu privedeni uz krivičnu prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Pavićević je u prisustvu branioca i tumače za engleski jezik saslušao okrivljene i prihvatio predlog tužioca, te odredio pritvor.

Pritvorski osnov je zbog opasnosti od bjekstva.

Oni su upućeni u spuški istražni zatvor.

Budvanska policija pratila ih je danima zbog sumnje da su se pripremali za izvršenje teških krivičnih djela, najverovatnije ubistava, rečeno je "Vijestima" iz Uprave policije (UP).

Sagovornik iz vrha te institucije rekao je da i dalje utvrđuju ko je, najvjerovatnije van granica Crne Gore, unajmio Rajovića i članove danske kriminalne grupe "Loyal To Familia" i čija je glava spašena njihovim hapšenjem.

Zvanično su saopštili da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi, iz kojih su, navodno, nadzirali metu.

U četvrak veče policija je pretresala više stanova u zgradama u užem centru tog grada - u Mediteranskoj i Ulici 22. novembra, koje su najprometnije u metropoli turizma.

U noći između četvrtka i petka pretresena je i zgrada na zaobilaznici, a juče tokom dana policajci su provjeravali još dva stana.

"Izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge, te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle", saopštili su iz policije.

Preporučujemo za Vas