Odloženo suđenje u slučaju "Primorka"

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Črtomira Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao pravnog lica zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu

3403 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi, Foto: Savo Prelević
Zgrada u kojoj se nalazi, Foto: Savo Prelević

Suđenje koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, nastavak sudskog procesa optuženima u predmetu "Primorka", koji se terete da su nezakonitim radnjama državni budžet oštetili za 6.651.611 eura u korist NLB banke, odložen je za 20. april zbog nemogućnosti dolaska okrivljenih iz inostranstva usljed epidemiološke situacije, izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Črtomira Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao pravnog lica zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu.

Takođe u optužnici piše da je na štetu budžeta Crne Gore, NLB banci pribavljena imovinska korist u iznosu od 6.651.611 eura. Njima se optužnicom stavlja na teret krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Bonus video: