Optužni predlog protiv CRBC-a i odgovornog lica: "Izazvano veće oštećenje životne sredine"

Kineska kompanija i H.S. se terete da su protivno zakonu započeli građenje objekta bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje mimo revidovanog glavnog projekta, bez prethodno utvrđenih mjera zaštite životne sredine

27655 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Osnovno džavno tužilaštvo u Kolašinu podnijelo je Osnovnom sudu u Kolašinu optužni predlog protiv kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) i odgovornog lica H.S. zbog krivičnih djela - građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje iz čl.326a Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje životne sredine iz čl.307 st.1 Krivičnog zakonika.

"Optužnim aktom stavlja im se na teret da su na lokaciji podsekcije 4.1 - Uvač 4 - Opština Kolašin, na prioritetnoj dionici auto-puta, protivno zakonu o planiranju prostora i izgradnje objekata započeli građenje objekta bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje mimo revidovanog glavnog projekta, bez prethodno utvrđenih mjera zaštite životne sredine, čime je izazvano oštećenje životne sredine u većoj mjeri i na širem prostoru", saopšteno je iz tužilaštva u Kolašinu.

Bonus video: