Đeljošaj: Imao sam obavezu da zaštitim ekonomiju, spreman sam da idem i u zatvor

Đeljošaj je nakon saslušanja poručio da je uvrijeđen zbog prijave protiv njega, ali da poštuje institucije sistema i da mirno čeka odluku u njegovom slučaju

37454 pregleda 935 reakcija 123 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Savo Prelević
Đeljošaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2021. 12:09h

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog krivične prijave protiv njega za pozivanje na otpor.

Đeljošaj je nakon saslušanja poručio da je uvrijeđen zbog prijave protiv njega, ali da poštuje institucije sistema i da mirno čeka odluku u njegovom slučaju. Istakao je da je spreman da ide i u zatvor.

On je kazao da su branili Ustav, a da je kao predsjednik Opštine imao obavezu da zaštiti ekonomiju.

"Ostajem pri stavu da je ovo bila politička odluka i da je riječ o diskriminaciji. Dobili smo potvrdu da je to tako, nakon 48 sati, kada su mjere promjenjene", kazao je Đeljošaj.

Đeljošaj
Đeljošajfoto: Savo Prelević

Naglasio je da smatra da je prijava protiv njega velika uvreda zbog dešavanja prije 11 mjeseci, kada su se uhvatili u koštac sa koronom, bili na terenu po dvadeset časova dnevno, a svi drugi su bježali od njih.

"Sada nas optužuju da smo kršili mjere. Ne možemo da zaboravimo šta je bilo prošle godine. Crna Gora se hvalila i u svijetu sa onim što je bilo u Tuzima, a svi su bježali od toga, od korone. Sada malo više znamo, pa se pravimo pametni. Mi smo bili na prvoj liniji odbrane i pokazali kako se brani od zaraze i Opština Tuzi i Crna Gora", poručio je Đeljošaj.

I sada dođe neko, nakon 11 mjeseci i političkom odlukom, kaže da mi kršimo mjere, dodao je.

“To ne može tako da prođe, kod građana, ni kod javnosti i to je najvažnije. To su vidjeli svi građani Crne Gore, ne samo Tuzi, ovo što se dešavalo institucije neka rade svoj posao, ja sam tako miran, spokojan, siguran da sam uradio ono što je pravedno. Ispoštovaću kakva god bude odluka, čak i da odem u zatvor. Znajući da sam uradio iskreno, čisto, u interesu mještana Opštine Tuzi i države Crne Gore”, kazao je Đeljošaj.

On je pojasnio da se njemu, načelniku Komunalne policije i još jednoj osobi, stavlja na teret da su pružali otpor.

“Ja mislim da je čitava Crna Gora taj dan vidjela kakav smo mi otpor pružali. Kulturno i mirno smo pričali, tražili dijalog. Na kraju su dobili potvru da su pogriješili i sada mi treba da odgovaramo, malo čudna pravda, ali evo, tu smo da je ispratimo do kraja”.

Na osnovu krivične prijave policije, kako je kazao Đeljošaj, terete se da su blokadom saobraćajnice onemogućili sprovođenje službene radnje.

“Mi smo rekli da to nije tačno, jer upravo tu gdje se dešavala blokada saobraćaja, gore gdje uprava policije, oni su mogli da rade. Apsolutno ništa nije smetalo, oni su bili iza te blokade, svi pripadnici policije. Svi ugostiteljski objekti su bili u tom dijelu. Bez ikakvih problema su mogli da sprovedu sve radnje”, kazao je Đeljošaj.

Predsjednik Opštine Tuzi je saslušan zbog dešavanja od 25. februara, kada je pozivao građane i ugostitelje da ne poštuju mjere za suzbijanje i širenje koronavirusa, a kojima je taj dan bilo predviđeno da ugostiteljski objekti ne rade.