uhapšeni zbog sumnje u malverzacije oko nabavke opreme za nadzor granice

Osumnjičeni iz predmeta "Granica" pušteni da se brane sa slobode

Osumnjičenima nije određen pritvor jer je ODT saslušalo sve svjedoke na koje su mogli da utiču i tako ometaju postupak

22409 pregleda 76 reakcija 76 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pustilo je sve osumnjičene, koji su bili zadržani u predmetu "Granica".

Osumnjičenima nije određen pritvor jer je ODT saslušalo sve svjedoke na koje su mogli da utiču i tako ometaju postupak.

Ranije su slobode lišeni članovi Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica Tatjana Drobnjak, Vojin Rondović i Zoran Milić, kao i članovi Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojana Lučić, Ivan Glomazić, Jurica Žarković i Zoran Lasica.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama tokom nabavke elektronske opreme za nadzor granice, kupujući jeftinije uređaje od predviđenih i lijepeći na njih lažne oznake.

Pronevjeru je otkrila Međuresorska komisije koju je formirao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, a riječ je o ugovoru vrijednom 1.144.850 eura.

Informaciju o njihovom oslobađanju objavilo je Osnovno državno tužilaštvo na svom sajtu. 

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, kao dio Državnog tužilaštva Crne Gore, u svakom predmetu će postupati isključivo po Ustavu i zakonu, bez obzira na stavove pojedinih elektronskih medija u konkretnom slučaju, pri čemu ukazujemo da vidovi ograničenja slobode u postupku nijesu krivične sankcije, već najteže mjere procesne prinude, koje se primjenjuju samo onda kada se ista svrha ne može ostvariti drugim, blažim mjerama" naveo je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Preporučujemo za Vas