Jovanović ostaje u pritvoru

Prema navodima optužnice, kriminalna organizacija je utajila porez u iznosu od 700.000 evra i “oprala” tri miliona evra. Tužilaštvo je navelo i 11 kompanija, preko kojih je ta kriminalna grupa navodno nezakonito poslovala

11416 pregleda 0 komentar(a)
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganović
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganović

Sutkinja Višeg suda u Podgorici Evica Durutović, odbila je jemstvo koje je porodica Ivana Jovanovića, jednog od optuženih za članstvo u kriminalnoj organizaciji i utaju poreza, ponudila sudu kao garanciju da se u nastavku sudskog procesa brani sa slobode.

"Zbog toga što je sud našao da prema okrivljenom, pored pritvorskog osnova opasnost od bjekstva, i dalje stoji pritvorski osnov opasnost od ponavljanja krivičnog djela, a pritvor se može zamijeniti mjerom jemstva samo ukoliko je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva. Osim toga, ni dokumentacija koja je dostavljena uz predlog, nije bila potpuna", izjavila je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Na ročištu održanom 24. februara, otac okrivljenog i njegova dva strica ponudili su hipoteku na nepokretnost čija je vrijednost 80.246 eura, a riječ je o zajedničkoj porodičnoj kući na Cetinju.

Optužnicom SDT-a Jovanović se tereti za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je, prema navodima tužilaštva, zajedno sa njim formirao Savo Lipovina.

U optužnici je navedeno da je kriminalna grupa, koristeći poslovne i privredne strukture oprala novac i utajila porez.

Prema navodima optužnice, kriminalna organizacija je utajila porez u iznosu od 700.000 evra i “oprala” tri miliona evra. Tužilaštvo je navelo i 11 kompanija, preko kojih je ta kriminalna grupa navodno nezakonito poslovala.

Bonus video: