"mjere i radnje u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa"

Policija podnijela krivičnu prijavu: 22 osobe zatečene na svadbi

Iz Uprave policije su kazali da je o svemu obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici

26231 pregleda 526 reakcija 26 komentar(a)
CB Podgorica (ilustracija), Foto: Savo Prelević
CB Podgorica (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Podgorička policija juče je podnijela krivičnu prijavu protiv 22 osobe zbog okupljanja u podgoričkom naselju Zlatica, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je podgorička policija u sklopu redovnih aktivnosti preduzimala preventivne mjere i radnje u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.

"U ulici Vasa Bracanova u podgoričnom naselju Zlatica registrovano je svadbeno veselje na kojem je bilo prisutno više lica. Na licu mjesta su zatečeni M.O (49), N.O. (22), M.N. (44), Z.I. (51), A.V. (22), M.B. (20), B.L. (49), M.I. (19), D.V. (27), A.B. (43), S.R. (43), J.O. (17), A.Š. (19), D.F. (36), R.F. (61), S.R. (45), G.I. (52), I.I. (54), V.B. (46), S.B. (37), U.I. (21) i S.B. (21). Oni su dovedeni u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica i od njih su prikupljena obavještenja na okolnosti organizovanja veselja uprkos mjerama Ministarstva zdravlja", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je o svemu obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Protiv ova 22 lica podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas