Krivične prijave protiv dvoje maloljetnika zbog mučenja konja

Šesnaestogodišnji E.U. i godinu mlađi E.A. sumnjiče se da su počinili krivično djelo - ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa

7383 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da su podnijete dvije krivične prijave protiv maloljetnika E.U. (16) i E.A. (15) zbog mučenja konja u podgoričkom naselju Konik.

Podgorička policija je, kako su naveli, o događaju obaviještena 8. marta putem video snimka koji je objavljen na jednom portalu da su 6. marta u tom naselju osobe koje su upravljale "golfom" mučile životinju.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti službenici Centra bezbjednosti Podgorica su identifikovali ova lica. E.U. (16) i E.A. (15) su dovedeni u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica i od njih je prikupljeno obavještenje na prethodno navedene okolnosti", saopšteno je iz policije.

Nadležni tužilac za maloljetnike je obaviješten o događaju, te je protiv E.U. i E.A. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo - ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

Bonus video: