Uhapšeno šest osoba: Kraden novac, kartica, telefon...

Počinjeno deset krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta

9291 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je šest osoba zbog sumnje da su izvršili deset krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, i to pet krađa, te pet teških krađa.

Početkom marta su, kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšeni S.K. (30) iz Jemena i B.Ž. (40) zbog sumnje da su koristeći nepažnju vozača iz otključanog vozila ukrali novac, lična dokumenta i platnu karticu.

Tog dana su, dodaju iz policije, zloupotrijebili ukradenu karticu tako što su njom izvršili plaćanje u maloprodajnom trgovinskom objektu, čime su počinili krivično djelo - krađa u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba kartice za bezgotovinsko plaćanje.

Uhapšen je i D.D. (23) iz Maroka, koji se tereti za krađu mobilnog telefona, koji je, kako se sumnja, ukrao sa za sada nepoznatim licem.

Maloljetni E.S. (16) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo - teška krađa. Iz policije su saopštili da je E.S. sa još jednim licem u neposrednoj blizini jednog tržnog centra oštećenom ponudio pomoć oko stavljanja kupljenih namirnica u vozilo, kada su mu ukrali novac.

Podgorička policija je uhapsila M.B.F. (37) iz Cetinja zbog sumnje da je počinila tri krađe. "Ona je u više butika u jednom tržnom centru u kabinama za presvlačenje upotrebom podesnog sredstva deaktivirala alarmne uređaje na odjevnim predmetima nakon čega se udaljavala iz objekta", saopštili su iz policije.

Zbog sumnje da je počinio četiri teške krađe uhapšen je i A.B. (21) iz Maroka, koji je, kako je saopšteno, u podgoričkom naselju Drač na više vozila lomio stakla i krao lične stvari.

Bonus video: