Odloženo ročište okrivljenom za krijumčarenje migranata

Riječ je o kriminalnoj organizaciji koja se bavila krijumčarenjem migranata iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu početkom 2019. godine

5827 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Ročište za razmatranje sporazuma o priznanju krivice Ljubomira Đedovića, okrivljenog za krijumčarenje migranata, koji je sa specijalnim tužilaštvom zaključio sporazum, odloženo je juče za 15. mart u Višem sudu u Podgorici, zbog službenog odsustva specijalne tužiteljice Mire Samardžić, koja se nalazi na službenom putu.

Ranije su sklopili sporazume o priznanju krivice okrivljeni Dragan i Željko Dragutinović, da su dio Đedovićeve kriminalne organizacije koja se bavila krijumčarenjem migranata iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu početkom 2019. godine.

Osim njih, optuženi su i Milenko Dragutinović, Darko Mijušković, Vladimir Perošević, Mitar Kecojević, Ratko Kadović i Anđela Perošević. Prema navodima optužnice, Đedović se tereti da je početkom januara 2019. godine organizovao grupu koja je djelovala na teritoriji Crne Gore i BiH.

Dalje se navodi da je svaki član ove kriminalne organizacije unaprijed imao jasno određen zadatak kako bi krijumčarili strane državljane iz Sirije, Pakistana, Eritrese, kojima je navodno organizovan prevoz kroz Crnu Goru i nelegalno prebacivanje u BiH radi ulaska u zemlje Evropske unije.

SDT tereti Đedovića da je za sebe odredio da obezbjeđuje grupe stranih državljana te da organizuje njihov tranzit kroz našu državu i prebacivanje u BiH van granične linije.

U dokumentu SDT-a stoji da je ova grupa izvršila krijumčarenje najmanje 250 stranih državljana od kojih je 32 identifikovano.

Bonus video: