Uprava policije: Član LGBT Foruma Progres samog sebe povrijedio

Policija je preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, došla do sumnje da je V.A. sebi nanio povrede a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica, kojom prilikom su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat"

52196 pregleda 1085 reakcija 82 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprva policije saopštila je da je član LGBT Forum Progresa i štićenik Skloništa za LGBTIQ priznao da je "izvršio samopovrjeđivanje"

"Nakon izvršenih kriminalističkih provjera, prikupljenih obavještenja i izvršenih potrebnih analiza službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili događaj i razjasnili okolnosti pod kojima je došlo do povrjeđivanja V.A. Policija je preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, došla do sumnje da je V.A. sebi nanio povrede a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica, kojom prilikom su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je od V.A. prikupljeno obavještenje na zapisnik na ove okolnosti kojom prilikom je priznao da je izvršio samopovrjeđivanje.

"Sa prikupljenim obavještenjima i utvrđenim činjenicama upoznat je postupajući tužilac koji je naložio da se protiv V.A. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje iz čl 388 st 4 Krivičnog zakonika Crne Gore".

Bonus video: