Kupili stan da motre na Šakovića

Vijestima nezvanično saopšteno da inspektori vjeruju kako je ubistvo naručio kavački kriminalni klan

49919 pregleda 14 komentar(a)
Jednog od osumnjičenih dovode na saslušanje, Foto: Boris Pejović
Jednog od osumnjičenih dovode na saslušanje, Foto: Boris Pejović

Kriminalna grupa koja je planirala likvidaciju Podgoričanina Milića Minje Šakovića kupila je stan naspram njegove zgrade, iz kojeg su namjeravali da ga ubiju.

To je Vijestima kazao sagovornik uključen u istragu, dodajući da su iz tog objekta Šakovića nadgledali Nikola Mirić i Jovan Trkulja iz Obrenovca i Podgoričani Jovan Miranović i Aleksandar Veljović, koji su prije dva dana uhapšeni.

Njih četvorica juče su saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju, na štetu Šakovića.

Tokom višednevne istrage, policija je otkrila nekoliko štek stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidaciju jednog od šefova škaljarskog kriminalnog klana.

Inspektori su pronašli i stan u kojem su, prema tvrdnjama sagovornika Vijesti, namjeravali da se sakriju nakon likvidacije, dok ne bude sigurno vrijeme za bijeg iz države.

Prema saznanjima Vijesti, Veljović je uhapšen u porodičnoj kući u Zagoriču, Mirič i Trkulja u stanu nadomak kuće Šakovića, a Miranović na trećoj lokaciji.

Oduzeto je više komada oružja, municija, nekoliko automobila koje su koristili, motocikl, kriptovani telefoni, i predmeti koji “dokazuju da je za Šakovića spreman snajperski nišan”.

Milić Minja Šaković ranije, nakon hapšenja
Milić Minja Šaković ranije, nakon hapšenjafoto: Savo Prelević

Istraga o planiranju likvidacije počela je nakon što je policija nedavno dobila informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba “kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana”, rekao je jedan od sagovornika Vijesti.

Policajci su, prema njegovim riječima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

Šaković se u policijskoj evidenciji vodi kao šef podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

Izvor iz policije rekao je da sumnjaju da je nalog za ubistvo Šakovića stigao iz kavačkog klana.

Navodno, inspektori provjeraju da li je četverac uhapšen u podgoričkom naselju Zagorić povezan i sa krađom Šakovićevog blindiranog audija, odnosno sa grupom koja ga je ukrala.

Šaković je 15. decembra prošle godine ostao bez blindiranog audija - lažni kupci su mu ga ukrali i umjesto nekoliko desetina hiljada eura, ostavili mu falsifikovani pasoš. Taj slučaj je u rukama SDT-a, zbog sumnje da su Šakovića i tada namjeravali da ubiju.

On je početkom septembra 2017. godine ranjen, a u tom oružanom napadu ubijen je njegov prijatelj Ivan Nedović.

Izvor Vijesti tada je ispričao da je Šaković preživio zahvaljujući bratu Marku, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Njih dvojica odležala su kaznu zbog ubistva sugrađanina Miroja Baošića 2005. godine.

Taj Podgoričanin ubijen je iz automatske puške.

Tome su prethodili njihovi brojni, međusobni vatreni obračuni.

Milić Šaković je i 2012. godine osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja.