Petnaestogodišnjak preminuo od posljedica opekotina koje je zadobio od strujnog udara

"Svjesni smo da je odgovornost prvenstveno na djeci i nama roditeljima koji bi trebalo da ih upozoravamo na opasnosti, ali ne može se zanemariti ni odgovornost nadležnih institucija i preduzeća u tome da se ovi djelovi dodatno zaštite i ograde, a s obzirom na to da se sada građani mogu slobodno kretati", piše u dopisu Udruženja roditelji

12038 pregleda 14 komentar(a)
Željeznička stanica, Foto: Boris Pejović
Željeznička stanica, Foto: Boris Pejović

Petnaestogodišnji dječak Đ.K. preminuo je nakon što je teško povrijeđen u nesreći koja se dogodila prošle subote u krugu Željezničke stanice u Podgorici, a od posljedica teških opekotina koje je zadobio od strujnog udara, prenosi portal Roditelji.me.

Prema ranijim saznanjima "Vijesti", dječak se popeo na vagon gdje je došlo do strujnog udara, a nakon intervencije u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), hitno je transportovan za Beograd.

iz Udruženja roditelji su saopštili da je ova nesreća samo jedna u nizu koje su se desile na istom mjestu, zbog čega su kako tvrde tražili od Željezničke instrastrukture, Održavanja željezničkih voznih sredstava, Uprave za željeznice Crne Gore, Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore i Glavnog grada da urade sve što je u njihovoj moći da se ovakve situacije ne ponavljaju.

"Svjesni smo da je odgovornost prvenstveno na djeci i nama roditeljima koji bi trebalo da ih upozoravamo na opasnosti, ali ne može se zanemariti ni odgovornost nadležnih institucija i preduzeća u tome da se ovi djelovi dodatno zaštite i ograde, a s obzirom na to da se sada građani mogu slobodno kretati", navedeno je u dopisu.