Policija pretresla kuću Baćovića, Milošević sumnja u sabotažu

Jedan od vlasnika pretresene kuće Rade Baćović za TV Vijesti je kazao da policija nije pronašla ništa i da nemaju nikakve veze sa finansiranjem izbora

165734 pregleda 144 reakcija 144 komentar(a)
Nikšić, Foto: Skupstina.me
Nikšić, Foto: Skupstina.me

Uprava policije u saradnji sa Operativnim timom za praćenje izbora u Nikšiću jutros je u tom gradu pretresla kuću braće Baćović u nikšićkom naselju Rastoci, a zbog dojave da su u tom objektu pripadnici jednog od kriminalnih klanova, koji navodno finansiraju nelegalne aktivnosti uoči nedjeljnih lokalnih izbora.

To je Vijestima potvrđeno iz više izvora.

Navodno su ispred kuće Baćovića bila parkirana vozila srbijanskih registarskih oznaka, a policija je posumnjala da se u njoj nalazila veća količina novca.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić kazao je da su u toku predistražne radnje i da će detalji akcije biti naknadno saopšteni. Iz nikšićkog Centra bezbjednosti i Uprave policije nijesu htjeli da daju nikakve informacije.

TV Vijesti je prenijela nezvanična saznanja da izvedenom akcijom nije zadovoljan državni sekretar za kontrolu rada policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rade Milošević, koji sumnja da rad policije sabotiraju strukture Demokratske partije socijalsita unutar nje.

Jedan od vlasnika pretresene kuće Rade Baćović za TV Vijesti je kazao da policija nije pronašla ništa i da nemaju nikakve veze sa finansiranjem izbora.

Sestra pokojnog Ratka Butorovića se obratila redakciji "Vijesti" kako bi demantovala informaciju da je policija pretresla kuću njenog pokojnog brata.

Kako je kazala, obratila se policiji i načelnik kriminalističke policije CB Nikšić Radovan Radulović, joj je usmeno izjavio da kuća te porodice nije pretresena. "Vijest" su tu informaciju objavile nakon što je novinaru saopštena nezvanično iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video: