O događaju upoznato ODT

Pljevlja: Krivična prijava zbog oštećenja fasade

Osumnjičeni, koji je kako tvrde u policiji priznao izvršenje krivičnog djela, oštetio je fasadu od stiropora na Osnovnoj školi Salko Aljković, u pljevaljskom naselju Moćevac

5564 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Policija u Pljevljima podnijeće krivičnu prijavu protiv sugrađanina V.R. (1999) zbog krivičnog djela uništenje oštećenje tuđe stvari.

Osumnjičeni, koji je kako tvrde u policiji priznao izvršenje krivičnog djela, oštetio je fasadu od stiropora na Osnovnoj školi Salko Aljković, u pljevaljskom naselju Moćevac.

“Dana 12. 3.2021.godine oko 10 časova Službu operativnog dežurstva CB Pljevlja obavijestio je R.V. direktor Osnovne škole “Salko Aljković” Pljevlja da je u prethodne dvije noći oštećena demit fasada ispred ulaza u ovu školu. Postupajući po prijavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici CB Pljevlja, izvršili uviđaj i utvrdili da je NN osoba ili više njih oštetila fasadu od stiropora na više mjesta na način što je upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage ista izbušena i počupana, kao i da je pokušano paljenje stiropora i plastičnih vijaka koji čine elemente fasadnog sistema. Preduzimajući operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti službenici CB Pljevlja su došli do saznanja da je lice V.R (1999) iz Pljevalja izvršilo ovo krivično djelo, nakon čega je pronađeno i dovedeno u službene prostorije CB Pljevlja radi prikupljanja obavještenja, gdje je i priznao izvršenje krivičnog djela”, navodi se u saopštenju CB Pljevlja, kojeg je potpisao načelnik Dragan Slavulj.

O događaju je upoznat ODT u Pljevljima Nataša Bajčeta koja se izjasnila da se radi o krivičnom djelu uništenje ili oštećenje tuđe stvari i naložila da se protiv Vpodnese krivična prijava u redovnom postupku.

Preporučujemo za Vas