Još vagaju o premijerovoj izjavi

Premijer Zdravko Krivokapić, nakon sjednice Vlade održane na Cetinju 28. januara, poručio je građanima Nikšića da uzmu novac za glasanje ukoliko im bude ponuđen, ali da glasaju, kako je rekao, za najbolje

10181 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju još nije završilo izviđaj pokrenut zbog izjave premijera Zdravka Krivokapića tokom posjete Cetinju, kada je krajem januara poručio građanima Nikšića - “da uzmu pare ukoliko im neko nudi, ali da glasaju za najbolje”.

“Obavještavam vas da je izviđaj u predmetu još u toku”, odgovorio je “Vijestima” rukovodilac ODT Cetinje Duško Milanović.

On nije želio da otkrije da li je od Krivokapića uzimana izjava tokom izviđajne faze postupka u kojem tužilaštvo treba da odluči da li je premijer izvršio krivično djelo - povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Premijer Zdravko Krivokapić, nakon sjednice Vlade održane na Cetinju 28. januara, poručio je građanima Nikšića da uzmu novac za glasanje ukoliko im bude ponuđen, ali da glasaju, kako je rekao, za najbolje.

“Ako vam, građani Nikšića, neko nudi pare, uzmite ih a glasajte za najbolje. Ti najbolji nisu sigurno oni koji su do 30. avgusta 2020. bili na vlasti“, poručio je tada.

Zbog izjave Krivokapića, a u susret izborima u Nikšiću 14. marta, opozicija je oštro reagovala.

Socijaldemokrate su ocijenile da je premijer otvoreno pozvao na političku korupciju u susret lokalnim izborima i konstatovale da je ovim što je izrekao odobrio skandalozno vršenje pritiska na građane Nikšića.

Član antikorupcijskog odbora Skupštine Crne Gore i poslanik vladajućeg DF-a Jovan Vučurović, tada je naveo da je premijer spornom izjavom želio da ukaže na postojanje manipulacija kupovinom glasova, a u organizaciji Demokratske partije socijalista (DPS).

Bonus video: