Crnogorska policija uhapsila Erneja Šitija: Osumnjičen da je učestvovao u plaćenom ubistvu u Tirani

"Kvalitetna operativna saradnja kriminalističkih policija Crne Gore i Albanije je rezultirala uspješno sprovedenom policijskom operacijom "Piramida" u Albaniji. Crnogorska policija je u ovoj akciji locirala i uhapsila osumnjičenog za ubistvo koje se dogodilo u Tirani 25. februara", saopšteno je iz Uprave policije na Tviteru

22846 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Crnogorska policija uhapsila je Erneja Šitija (24) iz Tirane za kojeg albanske vlasti tvrde da je jedan od četvorice uključenih u plaćeno ubistvo 66-godišnjeg Behara Sofije.

On je uhapšen nakon operativnog sastanka crnogorske i albanske policije na graničnom prelazu Hani i Hoti.

Iz Uprave policije Crne Gore su kazalli da je Šiti uhapšen u policijskoj operaciji "Piramida".

"Kvalitetna operativna saradnja kriminalističkih policija Crne Gore i Albanije je rezultirala uspješno sprovedenom policijskom operacijom "Piramida" u Albaniji. Crnogorska policija je u ovoj akciji locirala i uhapsila osumnjičenog za ubistvo koje se dogodilo u Tirani 25. februara", saopšteno je iz Uprave policije na Tviteru.

Iz albanske policije je saopšteno da su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Sofije, u Albaniji uhapšeni Skender Vathi, Leonar Điđa i Đuljano Viša.

Albanska policija tvrdi da su ova četvorica organizovali ubistvo Sofije, te da su ga prije ubistva pratili.

Šitija su označili kao izvršioca ubistva, i kazali su da je nakon izvršenja krivičnog djela otišao prema Crnoj Gori.

Albanska policija je kazala i da su u operativnoj fazi istrage zaplijenjeni brojni dokazi poput vozila, telefonskih aparata, sim kartica itd.

"Analiza ovih dokaza pokazuje perspektivu za identifikaciju drugih počinilaca koji su uključeni u ovaj zločin", kazali su iz albanske policije.

Bonus video: