Barjaktarević podnijela prijavu: Osjećam se ugroženo i uznemireno

Barjaktarović je pozvala nevladine organizacije koje su posvećene ženskim ljudskim pravima da prate ovaj slučaj

24439 pregleda 257 reakcija 49 komentar(a)
Jadranka Barjaktarević, Foto: Printscreen YouTube
Jadranka Barjaktarević, Foto: Printscreen YouTube

Direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnijela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su imali aktivnosti protiv mene koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osjećaj zabrinosti i straha, saopštila je estradna umjetnica Jadranka Barjaktarović.

"Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umjetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimjereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene", navela je ona u svom saopštenju.

Kako je kazala, zbog takvih aktivnosti se osjeća ugroženo i uznemireno.

"Imajući u vidu ukupne političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih", dodala je Barjaktarović.

Ona smatra da su se takvim aktivnostima "pridružile i osobe koje su pristalice nasilja i ekstremizma i koje otvoreno promovišu i opravdavaju ratne zločine i šire mržnju prema nepravoslavnim građanima"

"Pored sankcionisanja uznemirivanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integriret kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji", saopštila je ona.

Barjaktarović je pozvala nevladine organizacije koje su posvećene ženskim ljudskim pravima da prate ovaj slučaj.

Ona je kazala da je povod za neprimjerene i neprijatne aktivnosti emitovanje spota njene pjesme.

Bonus video: