Lješković: Toljić se predao policiji

Iz Uprave policije su rekli da se sumnja da su "B.T. i R.T. upotrebom oštrog predmeta oštećenom zadali tri ubodne rane u predjelu leđa"

15311 pregleda 31 reakcija 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićanin Bogdan Toljić (23) osumnjičen za ranjavanje sugrađanina Mirka Kontića (27) predao se danas policiji.

To je "Vijestima" kazao njegov pravni zastupnik, advokat Srđa Lješković.

Iz Uprave policije su saopštili da su uhapsili Bogdana Toljića (23) zbog sumnje da je pokušao da ubije Kontića.

Bogdana Toljića policija sumnjiči da je sa bratom Radomirom 1. marta ranio Kontića.

Radomir Toljić uhapšen je 3. marta.

"Bogdan Toljić se danas u mom prisustvu predao nadležnom centru bezbjednosti Nikšić... Želimo osporiti krivičnu prijavu koju je policija podnijela protiv Radomira i Bogdana, u dijelu gdje je za ubistvo u pokušaju obuhvatila i Radomira bez ijednog dokaza. To je potvrdio i oštećeni M.K. u svom iskazu pred Višim državnim tužilaštvom - da Radomir nije na njega potegao niti upotrijebio hladno oružje", kazao je Lješković.

On je rekao da u ime Toljića i njihove porodice želi da demantuje "naslove i tekstove policijskih portala" - da se taj događaj desio zbog zastave države Crne Gore.

"Nevjerovatno je da su sebi dozvolili toliku slobodu policijski portali, da su ovakav događaj pokušali iskoristiti u dnevno političke svrhe", rekao je on.

Povezani članci

03. Mart 2021.

Toljić uhapšen zbog pokušaja ubistva Kontića

Iste večeri kada je Kontić hospitalizovan, iz Opšte bolnice Nikšić rečeno je "Vijestima" da je njegovo stanje stabilno.

"Kontić ima tri ubodne rane, jednu u predjelu lopatice, drugu u predjelu grudnog koša i treću u predjelu slabine. Ima oštećenje plućne maramice i manju frakturu lopatice. Urađena je i drenaža i trenutno je stabilnih parametara. Pratićemo njegovo stanje", saopšteno je tada iz Opšte bolnice.

Lješković tvrdi da nijesu tačni navodi iz zvanično policijskog saopštenja da su uhapsili Toljića.

"Demantujem ministra unutrašnjih poslove i kompletnu Upravu policije i pozivam ih da se lažima da se ne obraćaju crnogorskoj javnosti, jer sam ja kao branilac danas predao Bogdana Toljića u CB Nikšić, a nisu ga oni uhapsili. Ako ih zanima da kažu istinu crnogorskoj javnosti dovoljno je da pogledaju snimak nadzornih kamera iz tog Centra",rekao je Lješković.

On tvrdi da njegovog branjenika, po nalogu tužioca, policija protivzakonito drži u prostorijama CB Nikšić:

"Iz kojih razloga to samo oni znaju, jer sam im ja kao branilac uručio rješenje sudije za istragu podgoričkog Višeg suda, Vladimira Novovića, kojim mu je određen pritvor. Policija je bila u obavezi da ga odmah nakon što se predao proslijedi u Istražni zatvor, a ne da ga drže u CB-u i da ne znamo da li ga danas muče", rekao je Lješković.

Bonus video: