Ubice iz Njemačke traže i u Crnoj Gori

Njemačka policija tražila od crnogorskih kolega da uporede dva DNK traga pronađena nakon ubistva Mijovića i Jovanovića u maju 2019.

48862 pregleda 7 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva u Njemačkoj, Foto: Dpa/Patrick Pleul
Uviđaj nakon ubistva u Njemačkoj, Foto: Dpa/Patrick Pleul

Njemačka policija tražila je od crnogorske policije da uporede dva DNK traga pronađena nakon ubistva Podgoričanina Darka Mijovića i Baranina Nikole Jovanovića u maju 2019. godine u Bavarskoj.

To su Vijestima odgovorili iz Uprave policije, objasnivši da ne mogu saopštavati detalje - jer istragu vodi policija Njemačke.

“Odsjek za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL - EUROPOL - SIRENE je u vezi dvostrukog ubistva u Forstu, SR Njemačka, na štetu dva državljanina Crne Gore, Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, sa nadležnim službama iz Njemačke ostvario intenzivnu komunikaciju i saradnju. U okviru navedene istrage, organizovani su operativni sastanci, vršena je razmjena informacija kao i druga policijska saradnja u okviru koje su vršene i određene provjere preko Forenzičkog centra u Danilovgradu. Međutim, kako se radi o inostranoj istrazi u okviru koje su svi podaci u vlasništvu policije SR Njemačke i isključivo služe samo za policijsku upotrebu, obavještavamo vas da nijesmo u zakonskoj mogućnosti da dostavimo konkretne informacije za medije”, kazali su iz UP.

Nakon ubistva Mijovića i Jovanovića i ranjavanja Pavićevića i Veškovića, njemačka policija pokušavala je da utvrdi koliko je napadača 12. maja u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst, a potom i zapucalo na njih”...

Prema saznanjima Vijesti, nakon dvostrukog ubistva i ranjavanja Miloša Pavićevića i Miloša Veškovića, koji su bili sa njima u stanu u Bavarskoj, policija je pronašla biolške tragove na spaljenoj garderobi.

Upoređivanjem tragova sa onima koji su pohranjeni u policijskim bazama evropskih država, policija je navodno došla do jednog potencijalnog izvršioca, ali oni još nije osumnjičen.

Nakon ubistva u Forstu, spekulisalo se da je riječ o nastavku rata crnogorskih klanova i da je motiv osveta za neku od prethodnih likvidacija

Sagovornik Vijesti tvrdi da jedan biološki trag pripada crnogorskom državljaninu koji je već nekoliko mjeseci iza rešetaka spuškog zatvora, a drugi državljaninu Bosne i Hercegovine koji je nedostupan pravosudnim organima Njemačke.

Njega su, navodno, identifikovali istražitelji iz Švedske, jer je u toj državi ranije robijao.

Nakon ubistva Mijovića i Jovanovića i ranjavanja Pavićevića i Veškovića, njemačka policija pokušavala je da utvrdi koliko je napadača 12. maja u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst, a potom i zapucalo na njih...

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je bio sada pokojni Alan Kožar.

Bonus video: