Bečić i Bogdanović dali izjave o nezakonitom praćenju

SDT je nedavno osumnjičilo bivšeg direktora ANB Dejana Peruničića i njegovog tadašnjeg kolegu Srđu Pavićevića, da su naređivali i sprovodili nezakonito praćenje građana

23382 pregleda 134 reakcija 1 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić saslušan je u svojstvu oštećenog u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva o nezakonitom prisluškivanju.

"Vijestima" je potvrđeno da je uz lidera Demokrata danas u zgradi SDT-a bio i potpredsjednik te partije Boris Bogdanović, povodom slučaja kojim rukovodi tužilac Veljko Rutović.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" oni su saopštili da se pridružuju krivičnom gonjenju zbog nezakonitog praćenja

SDT je nedavno osumnjičilo bivšeg direktora ANB Dejana Peruničića i njegovog tadašnjeg kolegu Srđu Pavićevića, da su naređivali i sprovodili nezakonito praćenje građana.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo - zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Na konferenciji za novinare saopšteno da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), mimo propisa, prisluškivala i fotografisala većinu tada opozicionih lidera, pojedine novinare, ali i pokojnog poglavara Mitropolije crnogorsko primorske Amfilohija Radovića.

Prema nezvaničnim, ali iz više izvora potvrđenim informacijama, na spisku za praćenje bili su i aktuelni premijer Zdravko Krivokapić, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, šef njihovog poslaničkog kluba Slaven Radunović, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, poslanik Milo Božović (DF), čelnici Ujedinjene Crne Gore i Socijalističke narodne partije Goran Danilović i Vladimir Joković, funkcioner Demokrata Boris Bogdanović, kao i novinarka Nevenka Bošković Ćirović i Petar Komnenić.

Iz SDT-a su rekli da su ti građani, prema do sada utvrđenim činjenicama, prisluškivani od januara do septembra 2020. godine.

Krajem avgusta održani su parlamentarni izbori na kojima je Demokratska partija socijalista izgubila vlast nakon više od 30 godina.

Bonus video: