UP: Sadiković fizički napadnut, uhapšene dvije osobe

"Po kazivanju i novinara i učesnika auto kolone došlo do međusobne prepirke nakon čega su lica fizički napala novinara nanoseći mu lakše tjelesne povrede", saopšteno je iz policije

11686 pregleda 54 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je danas da su službenici bjelopoljskog Centra bezbjednosti u kratkom roku identifikovali i uhapsili osumnjičene za verbalni i fizički napad na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića.

"Vijesti" su jutros objavile da su zbog napada uhapšeni Bjelopoljci Edin Dizdarević (18) i Nermin Omerović (21).

"Sinoć nešto posle 20,00 časova, dok je trajala organizovana auto – kolona, u ulici 3. januara došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom. Policija je na licu mjesta zatekla novinara S.S. koji je na sebi ima vidiljive povrede. Nakon date izjave u službenim prostorijama policije S.S. je transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći. Preduzetim aktivnostima brzo su pronađeni akteri tuče koji su privedeni u službene prostorije", saopšteno je iz policije.

Dodaju da su kriminalističkom obradom došli do sumnje da su osobe iz auto-kolone upućivale uvrjedljive riječi Sadikoviću i da su nakon toga izašli iz vozila.

"Nakon toga je, po kazivanju i novinara i učesnika auto kolone došlo do međusobne prepirke nakon čega su lica fizički napala novinara nanoseći mu lakše tjelesne povrede. Službenici kriminalističke poilcije su lišili slobode N.O. (21) i E.D. (18) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje i oni će u zakonskom roku biti provedeni nadležnom državnom tužiocu. Policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju identifikacije svih lica i rasvjetljavanju cjelokupnog događaja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: