Dvojac iza rešetaka, ostali još nijesu procesuirani

Tužilac odlučio da do 72 časa zadrži Bjelopoljce Edina Dizdarevića i Nermina Omerovića zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje. Saslušan i pripadnik Vojske...

20040 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Političari, spustite tenzije: Sadiković, Foto: Vijesti
Političari, spustite tenzije: Sadiković, Foto: Vijesti

Tužiteljka Danijela Đuković odredila je juče zadržavanje do 72 sata Bjelopoljcma Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21), osumnjičenima za napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića.

Iz tamošnjeg tužilaštva saopštili su da je državni tužilac donio takvu odluku zbog postojanja osnovane sumnje da su njih dvojica izvršili krivično djelo - nasilničko ponašanje

Ostali napadači na Sadikovića još nijesu procesuirani.

Novinar TV Vijesti juče je kazao da očekuje da pronađu i ostale napadače, istakavši da ih je bilo pet ili šest.

Pozvao je političare da spuste tenzije.

“Moramo da dođemo do pomirenja. Ne vidim svjetlo na kraju tunela ako nastavimo sa ovakvim sukobljavanjem. U koji su to rov mene svrstali? Ja ne znam gdje sam, neću u rovove... Hajde da razgovaramo. Pustite ljude da šetaju ulicama, ne mašite zastavama”, rekao je on za TV Vijesti.

Sadiković je kazao i da ne želi da bude privilegovan zbog profesije kojom se bavi, i da je na stotinjak metara udaljenosti od mjesta na kom je on pretučen napadnut još jedan Bjelopoljac:

“Srećom, policija je odmah reagovala i spriječila da ga fizički oštete... O njemu ne govori niko ništa”.

Iz bjelopoljskog tužilaštva pojasnili su da je krivičnom prijavom predstavljeno da su osumnjičeni Dizdarević i Omerović preksinoć, od 20 do 20.15 časova, napali Sadikovića prilikom neprijavljenog javnog skupa - auto-kolone u ulici 3. januara u Bijelom Polju.

Ističu da je kada je Sadiković prelazio ulicu, Omerović automobilom krenuo ka njemu, a da su ga iz tog vozila psovali saputnici dvadesetjednogodišnjaka.

“Nakon čega je oštećeni, kada je prešao na drugu stranu ulice do parka krenuo ka vozilu koje je bilo u pokretu, prišao licu koje je sjedjelo na prozoru vozila i ostvarilo kontakt s njim, nakon čega je osumnjičeni N.O. zaustavio vozilo, iz kojeg je istrčao zajedno sa osumnjičenim E.D. i sa drugim NN licima, i tom prilikom su ga fizički napali, od kojih udaraca i guranja je oštećeni pao na asfaltnu podlogu, kada su mu zadali više udaraca nogama u predjelu glave i tijela od kojih udaraca je oštećeni S.S. zadobio laku tjelesnu povredu”, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Policija je ranije saopštila da su u vrlo kratkom roku identifikovali i uhapsili dvije osobe koje su verbalno i fizički napale novinara.

“Policija je na licu mjesta zatekla novinara S.S. koji je na sebi ima vidiljive povrede. Nakon date izjave u službenim prostorijama policije, S.S. je transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći. Preduzetim aktivnostima brzo su pronađeni akteri tuče koji su privedeni u službene prostorije. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su osobe iz auto-kolone upućivale uvredljive riječi novinaru S.S. i da su nakon toga izašle iz vozila. Nakon toga je, po kazivanju i novinara i učesnika auto-kolone došlo do međusobne prepirke nakon čega su lica fizički napala novinara nanoseći mu lakše tjelesne povrede... Policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju identifikacije svih lica i rasvjetljavanju cjelokupnog događaja”, saopštili su iz UP.

Iz vrha te institucije Vijestima je nakon napada, a i juče, saopšteno da su u automobilu kojim je upravljao Omerović bili i Merien Đukić i pripadnik Vojske Crne Gore, koji su saslušani.

Sadiković je lakše povrijeđen u subotu veče, kada su ga napali učesnici “patriotskog” skupa u Bijelom Polju.

On tvrdi da je nedavno prijavio prijetnje smrću i da ga brine pasivnost tužilaštva.

“Patriotske” auto-kolone u subotu su održane u više gradova.

Bonus video: