Krivolov u moru kod Ulcinja, kažnjeni sa 4.450 eura

Izrečene kazne zbog nezakonitog prelaska državne granice i počinjenih pomorskih prekršaja

9352 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Službenici Regionalnog centra granične policije „Jug“ su u saradnji sa službenicima Uprave pomorske sigurnosti zatekli dva ribarska broda sa sedam osoba koje su vršile privredni ribolov u teritorijalnom moru Crne Gore bez dozvole nadležnog ministarstva. Pritom su, kako je saopšteno iz Uprave policije, nezakonito prešli državni granicu Crne Gore.

"U teritorijalnom moru Crne Gore u akvatorijumu nasrpam Ade Bojane granična policija je zajedno sa službenicima Uprave za pomorsku sigurnost kontrolisali ribarski brod 'Tara' koji je plovio pod zastavom Republike Albanije na kojem su se nalazila četiri člana posade. Takođe kontrolisano je i ribarski brod 'Adriatik' koje je plovio pod zastavom Republike Albanije na kojem su se nalazila tri člana posade. Brodovi su zatečena u obavljanju privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore korišćenjem ribolovnog alata i opreme bez dozvole nadležnog ministarstva", navode iz policije.

Službenici granične policije su, u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, zbog nezakonitog prelaska državne granice izdali prekršajne naloge od po 100 eura, u ukupnom iznosu od 700 eura.

"Zbog počinjenih pomorskih prekršaja inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Bar je izrekao novčane kazne odgovornim licima u visini od po 250 eura, ukupno 500 eura, a zbog povrede odredaba Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi, od strane nadležnog inspektora za ribarstvo izrečene su dvije novčane kazne u ukupnom iznosu od 3.250 eura", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: