Potvrđena optužnica protiv Veselina Pajovića: Iz puške pokušao da ubije tri osobe?

Kako se navodi u optužnici, Pajović je 15. septembra 2020. godine, oko 22.30 časova, na platou željezničke stanice u Spužu, sa umišljajem pokušao da ubije više osoba - S. D., D. P. i B. B

10675 pregleda 3 komentar(a)
Svađa prethodila pucnjavi (ilustracija), Foto: Shutterstock
Svađa prethodila pucnjavi (ilustracija), Foto: Shutterstock

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je protiv Veselina Pajovića podiglo Više državno tužilaštvo u Podgorici zbog pokušaja ubistva tri osobe na željezničkoj stanici u Spužu.

Kako se navodi u optužnici, Pajović je 15. septembra 2020. godine, oko 22.30 časova, na platou željezničke stanice u Spužu, sa umišljajem pokušao da ubije više osoba - S. D., D. P. i B. B.

Okrivljeni je, piše, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa B. B., koji se nalazio u društvu ostalih oštećenih, otrčao svojoj kući koja se nalazi u neposrednoj blizini željezničke stanice, uzeo lovačku pušku koju je bez odobrenja držao, i krenuo da se vraća u pravcu željezničke stanice.

“Pri tom je vikao: ‘Bježite, pobiću vas bez brata!’, pa je iz puške ispalio prvi hitac uvis, a zatim prilazeći im i drugi hitac u pravcu oštećenih S. D., D. P. i B. B., kojom prilikom su oštećeni S. D. i D. P. zadobili lake tjelesne povrede, a oštećeni D. P. u vidu razderine u lijevom sljepoočnom predjelu i oguljotina u predjelu lijeve bočne strane trbuha”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da se okrivljeni nakon toga udaljio sa lica mjesta.

Time je, konstatuje tužiteljka Tatjana Begović, počinio krivična djela - teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: