Vojičić švercom skanka vraćao kockarski dug?

Rješenjem Višeg suda u Podgorici odlučeno da se produžava pritvor okrivljenima, nakon podizanja optužnice Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

10091 pregleda 1 komentar(a)
Droga otkrivena na carinskom terminalu u Podgorici (ilustracija), Foto: Uprava policije
Droga otkrivena na carinskom terminalu u Podgorici (ilustracija), Foto: Uprava policije

Apelacioni sud produžio je pritvor Marku Vojičiću iz Nikšića i Slobodanu Laboviću iz Danilovgrada, optuženima za šverc oko 500 kilograma skanka.

Kao razlog za produženje pritvora navedena je opasnost od bjekstva.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici odlučeno da se produžava pritvor okrivljenima, nakon podizanja optužnice Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Ocjenom dokaza iz spisa predmeta prvostepenog suda, do nivoa postojanja osnovane sumnje i ovaj sud je utvrdio da su okrivljeni L. S. i V. M. osnovano sumnjivi da su izvršili krivično djelo stavljeno im na teret optužnicom Višeg državnog tužilaštva. Osnovana sumnja proizilazi iz dokaza na kojima se zasniva predmetna optužnica. Naročito iz sadržine iz odbrane okrivljenog L. S. koji je naveo da je iskoristio činjenicu što je angažovan da preveze određenu robu iz CG u Italiju, pa kako bi vratio dug svojim povjeriocima koji je nastao kockanjem, kamionom kojim je trebalo da preveze robu do Italije prihvatio i da preveze izvjesnu količinu opojne droge, koja je izuzeta na carinskom terminalu”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Konstatuju da je pravilno prvostepeni sud produžio pritvor okrivljenima, imajući u vidu težinu krivičnog djela stavljenog im na teret, izraženu kroz visinu zakonom propisane kazne...

“Kada se dovede u vezu sa činjenicom da je okrivljeni V. M. pomorac, što ukazuje da isti ima razvijene socijalne veze van teritorije CG od kojih veza može tražiti - dobiti pomoć, kako za sebe, tako i za okrivljenog L. S., te da postoji osnovana sumnja da je još lica uključeno u neovlašćenu prodaju predmetne opojne droge, jesu okolnosti koje ukazuju da na strani okrivljenih L. S. i V. M. postoji realna i osnovana bojazan od bjekstva ukoliko bi im u daljem toku krivičnog postupka bilo omogućeno da se brane sa slobode”, piše u dokumentu suda.

U akciji Uprave policije i Uprave carina, 27. januara 2021. godine, na carinskom terminalu u Podgorici, otkrili su pola tone marihuane - skank. U zajedničkom saopštenju tada je navedeno da je u pitanju akcija “Trak” koju su u dužem vremenskom periodu sprovodili službenici Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije i Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina. Skeniranjem kamiona primijećeno je da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba i tada su pronađena sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljna materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana.

Bonus video: