Odložen nastavak suđenja optuženima za ubistvo Vuletića

Optužnicom je predstavljeno da je Vuk Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Andrija S. Marković Miloša M. Božovića, u julu prošle godine u Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića

4089 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Suđenje Vuku M. Lalatoviću, Andriji S. Markoviću i Milošu M. Božoviću, optuženi za ubistvo Ranka Vuletića 01. avgusta 2019. u Nikšiću, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, za 19. maj, zbog opravdanog odsustva branioca okrivljenog Lalatovića, advokata Milana Kovačevića.

Optužnicom je predstavljeno da je Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Andrija S. Marković Miloša M. Božovića, u julu prošle godine u Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića.

"Okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Okrivljeni Vuk Lalatović je 01.08.2019. oko 10 sati u Njagoševoj ulici u Nikšiću iz koristoljublja ubio Viuletića. Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se pretstavio i ttražio da sami prošetaju i porazgovaraju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj ''crvena zastava'', koje je neovlašćeno držao i u Vuletića ispalio šest hitaca posle čega je natupila smrt. Marković je optužen za teško ubistvo putem potstrekavanja, a Božović teško ubistvo putem podstrekavanja i pomaganja”, piše u optužnici.

Bonus video: