Jevtić osumnjičen za nasilničko ponašanje

"On je u izjavi pred policijom prihvatio sve što mu se stavlja na teret, kao i izjave policajca i novinarke, i naglasio da prihvata bilo kakvu odgovornost za svoje postupke. Policajca Dragnića poznaje cijeli život. On se izvinio cjelokupnoj crnogorskoj javnosti i izrazio žaljenje zbog toga što je uradio, a pojasnio je da je time osramotio i sebe i porodicu”, kazao je Kostić

30403 pregleda 85 reakcija 45 komentar(a)
Jevtić neposredno nakon što je novinarku pogodio u glavu, Foto: Luka Zeković
Jevtić neposredno nakon što je novinarku pogodio u glavu, Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću formiralo je predmet zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje protiv Miloša Jevtića (40) iz Rubeže, zbog sumnje da je u izbornoj noći 14. marta vrijeđao i udario policajca Milinka Dragića, a potom i novinarku “Vijesti” Jelenu Jovanović, koja je izvještavala ispred štaba “Za budućnost Nikšića” na Trgu Save Kovačevića.

ODT Nikšić je juče obavijestilo policiju da su donijeli odluku i otvorili izviđaj nakon što im je iz Centra bezbjednosti Nikšić, 15. marta dostavljena izjava osumnjičenog Jevtića, ali i iskazi policajca Dragića i novinarke Jovanović.

Jevtićev pravni zastupnik, advokat Sava Kostić kazao je “Vijestima” da sada slijedi procedura u kojoj će ODT Nikšić pozvati na saslušanje Jevtića, ali i oštećene.

“On je u izjavi policiji pojasnio da je cijelog dana pio sa prijateljima, te da je bio u alkoholisanom stanju te noći ispred štaba ‘Za budućnost Nikšića’. Jevtić je kazao da se on ničega ne sjeća, jer kada popije ima te ‘crne rupe’ i bukvalno se ničega ne sjeća od te noći. On je u izjavi pred policijom prihvatio sve što mu se stavlja na teret, kao i izjave policajca i novinarke, i naglasio da prihvata bilo kakvu odgovornost za svoje postupke. Policajca Dragnića poznaje cijeli život. On se izvinio cjelokupnoj crnogorskoj javnosti i izrazio žaljenje zbog toga što je uradio, a pojasnio je da je time osramotio i sebe i porodicu”, kazao je Kostić.

Incident u Nikšiću dogodio se nakon zatvaranja birališta, na Trgu Save Kovačevića oko 20.30 časova, kada su se ispred štaba “ZBN” okupile pristalice tog političkog bloka.

Uzavrelu atmosferu i nasilničko ponašanje Jevtića te noći zabilježili su brojni reporteri, a incident je uživo prenosila i Televizija Vijesti - kada se u direktnom uključenju vidjelo kako se Nikšićanin zalijeće i gura policajca, vrijeđa ga i pokušava da mu skine zaštitnu masku...

U direktnom prenosu potom se vidjelo i kako su Jevtića pokušali da umire okupljeni, ali se on nije zaustavljao, već je uz brojne uvrede, sa parkiranog automobila, otkinuo lajsnu brisača, a potom iz blizine u glavu pogodio novinarku Jovanović u čelo, koja je telefonom snimala incident.

“Bilo koja novinarka, novinar, foto-reporter ili snimatelj mogao je one noći biti na mom mjestu, zato me čudi i zabrinjava izostanak reakcije domaćih esnafskih udruženja i medijskih poslenika, izuzev Sindikata medija Crne Gore i nekoliko novinara. No i to ćutanje kolega pokazalo je koliko smo potpali pod uticaj uređivačkih politika medija u kojima radimo i postali nesolidarni. Osim toga, taj incident pokazao je i koliko smo kao društvo podijeljeni, je oni koji su najodgovorniji u ovoj državi nijesu reagovali, niti na bilo koji način osudili ponašanje izgrednika, što je građanima ostavilo prostor da nagađaju odobravaju li takvo ponašanje jer im je blisko, ili zato što se desilo ispred štaba onih koji su sada na vlasti”, kazala je novinarka Jovanović.

Jovanović: Nedopustivo ponašanje

Novinarka Jovanović kaže da ju je začudilo zbog čega je Osnovno državno tužilaštvo Nikšić, donijelo odluku da ponašanje Jevtića kvalifikuje samo kao nasilničko ponašanje.

“Na snimcima, koji su emitovani uživo, evidentno je da je izgrednik, prije nego je mene pogodio u glavu, nasrtao na službenika Uprave policije, koji je kao i ja, bio na radnom zadatku. Iako se, za razliku od onih ispred čijeg štaba je divljao, izgrednik izvinio iste noći, a potom i u izjavi datoj policiji, moramo naučiti da je takvo ponašanje nedopustivo”, navela je ona.

Bonus video: