Četiri osobe uhapšene zbog imovinskih delikata

Državni tužilac u Nikšiću je nakon saslušanja osumnjičenima odredio zadržavanje u pritvorskim prostorijama CB Nikšić do privođenja sudiji za istragu

6515 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićani R.T. (18), R.B. (27) V.Ž. (19) i D.K. (44) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Iz Uprave policije je saopšteno da je nikšićka policija rasvijetlila tri krivična djela teška krađa i krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

"Krivična djela teška krađa i razbojništvo u pokušaju su izvršena 30. oktobra 2020. godine na način što su osumnjičeni, kako se sumnja, izvršili provalu u porodičnu kuću u mjestu Povija i otuđili novac u iznosu od 8.000 eura a prethodno su fizički napali M.K. i nanijeli mu povrede u predjelu glave i tijela", saopšteno je iz policije.

U mjestu Golija je 7. decembra prošle godine počinjena teška krađa, tako što su, kako je saopšteno, osumnjičeni ukrali iz porodične kuće jaknu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 2.675 eura, lična dokumenta i bankovne kartice.

"Treće krivično djelo, teška krađa je izvršeno 31. decembra 2020. godine na način što su tada nepoznata lica provalila u kuću i otuđila novac u iznosu od 880 eura. Policija je intenzivnim aktivnostima prikupila dokaze, identifikovala i lišila slobode osumnjičena lica. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je V.Ž. bio saizvršilac u izvršenju krivičnog djela teška krađa koje je izvršeno 7. decembra", dodaju iz policije.

Državni tužilac u Nikšiću je nakon saslušanja osumnjičenima odredio zadržavanje u pritvorskim prostorijama Centra bezbjednosti Nikšić do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Bonus video: