Presuda za ubistvo Pejovića 8. aprila

Mitar Pejović ranjen je 22. decembra 2019. oko 1.20 sati, a pola sata kasnije doveden je u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje je preminuo. Kaluđerović je optužen za ubistvo Pejovića i nedozvoljeno držanje oružja

5335 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Boris Pejović
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Boris Pejović

Ivica Kaluđerović ubio je sugrađanina Mitra Pejovića iz pištolja koji je upravo od njega kupio. To je u završnim riječima u podgoričkom Višem sudu kazao Kaluđerovićev branilac, advokat Srđa Lješković.

Vijeće sutkinje Vesne Kovačević presudu će izreći 8. aprila, najavljeno je iz suda.

Advokat Lješković tvrdi da je njegov branjenik i tokom suđenja rekao da sa Pajovićem nije bio u svađi, da je od njega pozajmio 900 eura, a da je za 500 od njega kupio pištolj.

“Te noći pokojni Mitar je insistirao da se nađe sa Ivicom. I pored molbe Ivičine da se ne svađaju, da ne viče jer je već bila prošla ponoć, Mitar se nije obazirao”, rekao je Lješković.

Dodao je da je njegov branjenik tada pokojnom Pajoviću ponudio automobil kao garant, a da mu je ovaj, kako je kazao, prijetio da će mu zapaliti djecu.

“Moj branjenik, sa stanovišta objektivnih okolnosti, u konkretnom slučaju bio je životno ugrožen, zbog fizičkog nasrtaja nastradalnog Mitra. Konačno mišljenje Komisije sudskih vještaka je da se u vrijeme izvršenja krivičnog djela, optuženi nalazio u stanju afekta straha i razdraženosti srednjeg intenziteta... Sposobnost shvatanja značaja krivičnog djela i mogućnost upravljanja svojim postupcuima bila je bitno umanjena”, rekao je advokat.

Pejović je ranjen 22. decembra 2019. oko 1.20 sati, a pola sata kasnije doveden je u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje je preminuo. Kaluđerović je optužen za ubistvo Pejovića i nedozvoljeno držanje oružja.

Nakon ubistva Podgoričanina, iz policije saopštili su da sumnjaju da se Pejović našao sa Kaluđerovićem u blizini njegove kuće u podgoričkom naselju Zabjelo, kako bi riješili međusobne razmirice.

Bonus video: