Babović: DPS-a i njegovi sateliti unose nestabilnost, nemire, priželjkujući nasilje na ulicama

"Gusinje je mirna varošica i ovakve i slične nemile scene ne doprinose skladnom međunacionalnom i međuetničkom suživotu različitih vjera i nacija"

7289 pregleda 26 reakcija 23 komentar(a)
Lakić Babović, Foto: SNP
Lakić Babović, Foto: SNP

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Gusinje (SNP) Lakić Babović optužio je Demokratsku partiju socijalista (DPS) i kako je naveo "njegove satelite" da auto-kolonama i okupljanjima unose "nestabilnost, nemire, priželjkujući nasilje na ulicama".

On je osudio sinoćnji incident u Gusinju u kojem je šest osoba tuklo A.G. iz tog grada i pozvao nadležne da u najhitnijem roku privedu pravdi vinovnike događaka.

"Gusinje je mirna varošica i ovakve i slične nemile scene ne doprinose skladnom međunacionalnom i međuetničkom suživotu različitih vjera i nacija. Ono što je očigledno jeste da su ovakve auto kolone i okupljanja, direktno naručena od DPS-a i njegovih satelita da unesu nestabilnost, nemire, priželjkujući nasilje na ulicama. Zbog silne nervoze, jer su izgubili podršku naroda i građana, pokušavaju ovakvim i sličnim dešavanjima da izazovu sukobe i nemire", naveo je Babović.

Un je u ime SNP-a pozvao građane, Gusinja i ostalih gradova "da ostanu mirni i ne nasijedaju na provokacije".

Povezani članci

28. Mart 2021.

VIDEO Šestorica tukla Gusinjanina

"Ujedno pozivamo državne organe, MUP CG da zabrane skupove i okupljanja koji mogu dovesti do ovakvih neželjenih pojava. Politički očaj, govor mržnje, skandalozne izjave i ponašanje ljudi iz DPS-a i ostalih "patriota" izazivaju negativne posljedice i dovode do povećanih tenzija u društvu. I na samom kraju, više smo nego sigurni da bolesni naum DPS-a neće proći, a nama u SNP-u mir i stabilnost, borba za veći standard građana, predstavljaju prioritet, i u tom pravcu ćemo nastaviti sa svojim ličnim, profesionalnim i političkim djelovanjem", zaključio je Babović.

Bonus video: