UP: Na graničnom prelazu Ilino brdo zaplijenjeno 150 kilograma skanka, uhapšen vozač

"Danas je u 12.30 časova na granični prelaz na izlazu iz Crne Gore pristiglo teretno motorno vozilo nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao P.V. (65), a koji je prevozio robu za izvoz – kovani ćelik u vrijednosti od 25.637 eura za kupca iz Njemačke", saopšteno je iz policije

21501 pregleda 190 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

U teretnom vozilu nikšićkih registarskim oznaka kojim je upravljao P.V. (65) na graničnom prelazu Ilino brdo pronađena su 53 pakovanja sa sadržajem opojne droge skank ukupne težine 150 kilograma, nakon čega je vozač uhapšen saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali iz policije, zajedničkom aktivnošću službenika Uprave policije – Stanice granične policije I Nikšić i Uprave carina spriječen je pokušaj krijumčarenja opojne droge skank.

"Danas je u 12.30 časova na granični prelaz na izlazu iz Crne Gore pristiglo teretno motorno vozilo nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao P.V. (65), a koji je prevozio robu za izvoz – kovani ćelik u vrijednosti od 25.637 eura za kupca iz Njemačke. Ovo vozilo je preko graničnog prelaza Ilino brdo trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore. U tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađeno je 53 pakovanja sa sadržajem opojne droge skank ukupne težine 150 kilograma", piše u saopštenju UP.

Iz policije navode da je P.V. uhapšen "zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga te je od strane službenika Centra bezbjednosti Nikšić koji su izvršili uviđaj, predat službenicima Sektora za borbu protiv kriminala na dalju nadležnost."

Bonus video: