optuženi i članovi porodice

Suđenje Đukiću za ubistvo Klisića odloženo, branilac odsutan

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića

8407 pregleda 0 komentar(a)
Nakon ubistva Klisića u Baru, Foto: Vijesti
Nakon ubistva Klisića u Baru, Foto: Vijesti

Suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću, koji se nalazi u bjekstvu, optuženom za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru, odloženo juče u Višem sudu u Podgorici za 12. april. Ročište je odloženo zbog odsustva jednog od branilaca, uljed zdravstvenih razloga.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića.

Njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju se za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Đukić takođe optužen za isto krivično djelo.

Okrivljeni Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.