VIDEO Zindović izručen Crnoj Gori

"Službenici Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL –EUROPOL – SIRENE u Sektoru za borbu protiv kriminala su danas uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene iz Republike Srbije u našu zemlju realizovali transfer i ujedno ekstradicija osuđenog i traženog Jovice Zindovića"

38236 pregleda 84 reakcija 28 komentar(a)
Izručenje Zindovića, Foto: Uprava policije
Izručenje Zindovića, Foto: Uprava policije

Jovica Zindović iz Mojkovca izručen je iz Srbije u Crnu Goru radi izdržavanja kazne zatvora od ukupno 23 godine i tri mjeseca, saopšteno je danas iz Uprave policije

"Službenici Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL –EUROPOL – SIRENE u Sektoru za borbu protiv kriminala su danas uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene iz Republike Srbije u našu zemlju realizovali transfer i ujedno ekstradicija osuđenog i traženog Jovice Zindovića", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je Zindović presudom Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog krivičnih djela: neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, a kojom je potvrđena presuda suda u Srbiji kojom je Zindović osuđen za navedena djela u Srbiji.

"Osim navedenog, imenovani se od strane naših nadležnih organa potražuje radi privođenja na nastavak izdržavanja kazne zatvora u trajanju od petnaest godina i tri mjeseca na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Zindović je nakon bjekstva iz zatvora u Bijelom Polju uhapšen 21. jula 2016. godine u Beogradu po međunarodnoj potjernici Crne Gore u okviru sprovedene istrage ciljanog traganja u saradnji sa nadležnim policijskim organima Srbije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Zindović je u Srbiji uhapšen 2016. nakon što je pobjegao iz crnogorskog zatvora.

Zindović je 2014. osuđen na 15 godina zatvora jer je u januaru 2013. godine u hotelskoj sobi hotela „Enigma“ na Žabljaku ubio Luku Popovića.

Popović je klečao na podu pored kreveta sa kog je Zindović ustao, prislonio mu cijev pištolja na glavu i ispalio jedan metak, piše u presudi.

Nakon dvije godine provedene u zatvoru, Zindović je u oktobru 2015. godine dobio dozvolu da posjeti bolesnog člana porodice, tokom koje je pobjegao.

On je, po dolasku u porodičnu kuću u Mojkovcu zatražio da ode do toaleta i zatvorio vrata.

Zatvorski čuvari koji su bili u njegovoj pratnji trebalo je ili da uđu sa njim ili da mu ne dozvole da zatvori vrata.

Kako ništa od toga nije ispoštovano Zindović je iskočio kroz prozor u kupatilu, na koji čuvari nisu obratili pažnju, i pobjegao.

Potom je Crna Gora raspisala međunarodnu potjernicu za njim.

Bonus video: