U Plavu uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

Gusinjanin prijavio da mu je osumnjičeni prepriječio put vozilom, te da je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja ka njemu

18564 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Plavu uhapsila je pedesetšestogodišnjeg A.Č, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva.

Iz Uprave policije saopšteno je da je Gusinjanin R.G. (17) sinoć oko 20.50 časova prijavio da mu je u selu Vusanje, dok je vozio, A.Č. prepriječio put svojim vozilom, nakon čega je kroz otvoren prozor iz vatrenog oružja ispalio u njegovom pravcu više hitaca.

Policija je izašla na lice mjesta i pronašla jednu čauru, a nedaleko od mjesta događaja i vozilo kojim je upravljao R.G. na kojem su bila vidiljiva oštećenja, saopšteno je iz policije.

O navedenom je obaviješten državni tužičac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta.

"Pripadnici policije su po naredbi sudije za istragu izvršili pretres stana, drugih prostorija i vozila koje koristi A.Č. kojom prilikom su oduzeta tri pištolja i četiri lovačke puške za koje A.Č. posjeduje važeće oružne listove. Daljim pretresom je pronađeno 98 komada pištoljske municije i 19 komada municije za lovačke puške", navode iz policije.

A.Č. je uhapšen i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu.

Tereti se za krivično djelo - ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: