Šakovićeve fotografije u kriptovanim telefonima

Jedan od navodnih vođa škaljarskog klana juče saslušan u Specijalnom tužilaštvu, istražitelji sklapaju kockice u slučaju planiranja njegove likvidacije

59461 pregleda 52 reakcija 11 komentar(a)
Šaković (lijevo) sa advokatom Lekićem dolazi u SDT, Foto: Savo Prelević
Šaković (lijevo) sa advokatom Lekićem dolazi u SDT, Foto: Savo Prelević

U kriptovanim telefonima uhapšenih zbog planiranja likvidacije Milića Minje Šakovića istražitelji su pronašli više fotografija tog Podgoričanina i njemu bliskih osoba, saznaju “Vijesti” iz izvora uključenog u istragu.

Na jednoj od njih, prema istim informacijama, Šaković je fotografisan kako stoji pored prozora svoje kuće.

“Na nekoliko fotografija on je u svojoj kući, sa rodbinom i članovima porodice”, rekao je izvor “Vijesti”.

Istražitelji tvrde da, pored ostalih dokaza, to govori da su jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana planirali ubiti u kući, odnosno da su čekali trenutak da se ponovo pojavi pored prozora.

Među fotografijama koje su osumnjičeni razmjenjivali međusobno, jesu i one na kojima se vidi snajper, potom fotografija snajpera u kombiju koji je danima bio parkiran naspram kuće Šakovića, koji su koristili.

Zbog planiranja likvidacije Šakovića, policija je uhapsila pet osoba, a tragaju za još najmanje tri, među kojima su i nalogodavci tog ubistva.

Šaković je juče sa svojim pravnim zastupnikom, advokatom Damirom Lekićem, bio u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

Lekić po izlasku iz zgrade SDT-a nije želio da kaže kojim su povodom bili kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

U toj istrazi do sada su uhapšeni Podgoričani Saša Stanišić, Aleksandar Veljović (30) i Jovan Miranović (41), kao i Nikola Mirić (35) i Jovan Trkulja (35) iz Obrenovca.

Stanišića policija sumnjiči da je ​članovima kriminalne grupe nabavljao automobile kojima su pratili Šakovića.

To je, saznaju “Vijesti”, inspektorima ispričao jedan od ranije uhapšenih, objašnjavajući kada je i kome Stanišić prodao vozila.

Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja.

Prema tvrdnjama istražitelja, on je nekoliko puta kvario akciju hapšenja, navodno javljajući članovima klana informacije iz policije.

Ta kriminalna grupa, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije, raspolagala je stotinama hiljada eura - kupili su dva stana naspram Šakovićeve zgrade i na Zlatici, gdje su i uhapšeni Mirić i Trkulja, a iznajmili su još nekoliko stanova na teritoriji Podgorice.

Policija je uspjela da otkrije svaki stan koji su koristili i u kojima su, kako tvrde, planirali likvidacije.

Za “izvršenje” zadatka kupili su motocikl, četiri automobila i kombi koji je stalno bio parkiran naspram Šakovićeve kuće.

“Vijesti” saznaju da su u tom kombiju policajci pronašli motocikl i sredstva za uništenje dokaza.

Osim toga, inspektori su oduzeli i više komada oružja, municiju, kriptovane telefone, novac i predmete koji “dokazuju da je za Šakovića spreman snajperski nišan”.

Policija i SDT sumnjiče članove te kriminalne grupe da su danima nadzirali kuću Šakovića, ali i još dvije lokacije u Podgorici na kojima stanuju Jovan Vukotić i njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović.

Navodno, kako Vukotiću i Martinoviću nijesu uspjeli da uđu u trag, usredsredili su se na Šakovića, čiju likvidaciju su planirali da izvrše iz stana naspram njegove kuće.

Sagovornik iz istrage kazao je da su danima čekali da Šaković izađe u dvorište, kako bi “završili” zadatak.

Inspektori su pronašli i stan u kojem su, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, namjeravali da se sakriju nakon likvidacije dok ne bude sigurno vrijeme za bijeg iz države.

Veljović je uhapšen u porodičnoj kući u Zagoriču, Mirić i Trkulja u stanu na Zlatici, Miranović na Starom aerodromu, a Stanišić u porodičnoj kući u Spužu.

Istraga o planiranju likvidacije počela je nakon što je policija dobila informaciju da je, kako je “Vijestima” rečeno, u Crnu Goru ušla osoba “kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana”.

Policajci su, prema njegovim riječima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

Kavački klan naredio ubistvo?

Šaković se u policijskoj evidenciji vodi kao šef podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana. Izvor iz policije rekao je da sumnjaju da je nalog za ubistvo Šakovića stigao iz kavačkog klana. Navodno, inspektori provjeravaju da li su uhapšeni povezani i sa krađom Šakovićevog blindiranog “audija”, odnosno sa grupom koja ga je ukrala.

Šaković je 15. decembra prošle godine ostao bez blindiranog “audija” - lažni kupci su mu ga ukrali i umjesto nekoliko desetina hiljada eura, ostavili mu falsifikovani pasoš. Taj slučaj je u rukama SDT-a zbog sumnje da su Šakovića i tada namjeravali da ubiju.

Bonus video: