Sankcionisana 44 vozača motocikala, 17 isključeno iz saobraćaja

U saopštenju se navodi da su najčešći prekršaji koji je registrovala saobraćajna policija bili: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine.

3732 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog počinjenih prekršaja sankcionisana su 44 vozača motocikala, dok je iz saobraćaja isključeno njih 17, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je imajući u vidu da se prethodnih dana dogodilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti, saobraćajna policija 2. aprila 2021. godine realizovala operativnu akciju „Motocikl“.

"Cilj akcije je bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja. Tokom realizacije akcije kontrolisano je 136 vozača motocikala. Zbog počinjenih prekršaja sankcionisana su 44 vozača motocikala, dok je u skladu sa zakonom isključeno iz saobraćaja njih 17", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su najčešći prekršaji koji je registrovala saobraćajna policija bili: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine.

"Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju koristimo priliku da još jednom apelujemo, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednost i ostalih učesnika u saobraćaju. Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: