Cetinje: Četiri osobe zatečene u unutrašnjosti jednog lokala, drugi lokal zapečaćen...

U saopštenju Uprave policije se navodi se da su cetinjski policajci sa turističkim inspektorima i komunalnim policajcima u dosadašnjem periodu izvršili 1.680 kontrola na području Prijestonice Cetinje.

6317 pregleda 4 komentar(a)
Cetinje, Foto: Savo Prelević
Cetinje, Foto: Savo Prelević

Cetinjska policija je 2. aprila kontrolisala jedan ugostiteljski objekat u ulici X Crnogorske i u unutrašnjosti lokala zatekla S.R. (21) i još četiri osobe, od kojih je jedno bezbjednosno interesantno, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da Cetinjska policija vrši pojačanu kontrolu poštovanja mjera Ministarstva zdravlja.

"Upoznata je nadležna državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja se izjasnila da se u radnjama S.R. stiču elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je u saradnji sa službenicima Turističke inspekcije, cetinjska policija istog dana kontrolisala ugostiteljski objekat koji se nalazi u Bulevaru crnogorskih junaka, vlasništvo R.A. (55) iz Cetinja.

"Ovom prilikom je od strane službenika Turističke inspekcije, zbog utvrđenih nepravilnosti ugostiteljski objekat zapečaćen, a vlasniku je izdat prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne", kazali su iz Uprave policije.

Navodi se da su, cetinjski policajci sa turističkim inspektorima i komunalnim policajcima u dosadašnjem periodu izvršili 1.680 kontrola na području Prijestonice Cetinje.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje u kontinuitetu, samostalno kao i u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom, vrše obilzak svih lica koja se nalaze uz samoizolaciji", zaključuje se u saopštenju.

Aktuelnim mjerama Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa, na Cetinju je dozvoljen rad privrednih društva i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije i slični ugostiteljski objekti) na terasi/bašti ugostiteljskog objekta, uz mogućnost sjedjenja za stolom najviše dva gosta u periodu od 7-21 čas.

Bonus video: