IZ UPRAVE POLICIJE SAOPŠTENO:

Uhapšen Gusinjanin: Osumnjičen da je bez registracije posredovao između igrača i košarkaških klubova

On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu

7234 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

E.R. (36) iz Gusinja uhapšen je danas zbog sumnje da je bez prethodne registracije kod nadležnog organa za obavljanje privredne djelatnosti CRPS – Uprave prihoda, tokom 2019. i 2020. godine u kontinuitetu pružao usluge sportskog agenta – menadžera, na način što je posredovao između inostranih igrača i košarkaških klubova sa područja Evrope u svrhu realizovanja njihovih transfera, pribavivši na taj način imovinsku korist od 100.540 eura, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da se sumnja da je on izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja.

"Naime, u postupku do podnošenja krivične prijave, a u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici prikupljeni su dokazi, te je policija došla do sumnje da je osumnjičeni bez prethodne registracije kod nadležnog organa za obavljanje privredne djelatnosti CRPS – Uprave prihoda, tokom 2019. i 2020. godine u kontinuitetu pružao usluge sportskog agenta – menadžera, na način što je posredovao između inostranih igrača i košarkaških klubova sa područja Evrope u svrhu realizovanja njihovih transfera, pribavivši na taj način imovinsku korist u iznosu od 100.540 eura", piše u saopštenju Uprave policije.

Oni su kazali da će E.R. uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.