akcija "krajina"

UP: Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja cigareta

"Kriminalističkom obradom do sada je identifikovano preko 20 lica kojima su osumnjičeni dostavljali cigarete bez akcizne markice, a radi dalje prodaje. Identifikovana lica su u prethodnom periodu procesuirana zbog krivičnog djela nedozvoljena trgovina", navodi se u saopštenju UP

10322 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom sprovođenja akcije "Krajina" juče su uhapšeni Ž.R. (56) i D.R. (22) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako su kazali iz policije, višemjesečnom kriminalističkom obradom Odsjek za suzbijanje privrednog kriminala je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom iz Podgorice prikupio dokaze da su osumnjičeni u vremenskom periodu od 2019. do momenta realizacije predmeta izvršili nabavku i distribuciju cigareta bez akcizne markice radi dalje prodaje na ilegalnom tržištu u Crnoj Gori.

"Kroz ovaj projekat Sektor borbe protiv kriminala vrši provjere usmjerene ka više lica i grupacija koji vrše krivična djela krijumčarenja. Akcija „Krajina“ je juče, 4. aprila, rezultirala lišenjem slobode Ž.R. (56) i D.R. (22) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje. Kriminalističkom obradom do sada je identifikovano preko 20 lica kojima su osumnjičeni dostavljali cigarete bez akcizne markice, a radi dalje prodaje. Identifikovana lica su u prethodnom periodu procesuirana zbog krivičnog djela nedozvoljena trgovina, a u narednom periodu i u nastavku pomenute akcije biće podnijete krivične prijave protiv određenog broja lica koja za sada nijesu obuhvaćena krivičnim prijavama", navodi se u saopštenju UP.

Ističu da su sprovedenim aktivnostima utvrdili da je na sivo tržište plasirana roba - "cigarete u vrijednosti od oko 170.000 eura, dok izvršenim pretresima na više lokacija koje koriste osumnjičeni pronađena i oduzeta roba pripremljena za dalju distribuciju u iznosu od oko 60.000 eura."

Dodaje se i da će Ž.R. i D.R. uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužiocu na dalji postupak.

Policijska akcija „Krajina“ koja je sprovođena okviru obavještajnog projekta „Merlin“ biće nastavljena u narednom periodu, najavljeno je iz policije.

Preporučujemo za Vas