Gone još trojicu što su vrebali Šakovića

Istraga Specijalnog tužilaštva o planiranju likvidacije Podgoričanina

36243 pregleda 40 reakcija 13 komentar(a)
Šaković, Foto: Savo Prelević
Šaković, Foto: Savo Prelević

Crnogorski istražitelji tragaju za još najmanje tri osobe uključene u plan likvidacije Podgoričanina Milića Minje Šakovića.

To je Vijestima potvrdio izvor blizak istrazi, dodajući da su identiteti tih osoba utvrđeni i da se za njima intenzivno traga.

Rekao je da je na meti te grupe navodno bila još jedna osoba, ali je objasnio da zbog istrage ne može otkriti više detalja.

“Tokom opsežne istrage prikupljeno je mnoštvo materijalnih dokaza, a među njima je i oružje iz kojeg je, kako se vjeruje, Šaković trebalo da bude likvidiran. Oružje je pronađeno u jednom od automobila”, kazao je sagovornik Vijesti.

U toj istrazi do sada su uhapšeni Podgoričani Saša Stanišić, Aleksandar Veljović (30) i Jovan Miranović (41), kao i Nikola Mirić (35) i Jovan Trkulja (35) iz Obrenovca.

Stanišića policija sumnjiči da je članovima kriminalne grupe nabavljao automobile kojima su pratili Šakovića.

To je, saznaju “Vijesti”, inspektorima ispričao jedan odranije uhapšenih, objašnjavajući kada je i kome navodno ovaj prodao vozila.

Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja.

Prema tvrdnjama istražitelja, on je nekoliko puta kvario akciju hapšenja, navodno javljajući članovima klana informacije iz policije.

Ta kriminalna grupa, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije, raspolagala je stotinama hiljada eura kojima su kupili dva stana naspram Šakovićeve zgrade i na Zlatici, gdje su i uhapšeni Mirić i Trkulja, a iznajmili su još nekoliko stanova na teritoriji Podgorice.

Policija je uspjela da otkrije svaki stan koji su koristili i u kojima su, kako tvrde, planirali likvidacije.

Za izvršenje zadatka kupili su motocikl, četiri automobila i kombi koji je stalno bio parkiran naspram Šakovićeve kuće.

“Vijesti” saznaju da su u tom kombiju policajci pronašli motocikl i sredstva za uništenje dokaza.

Osim toga, inspektori su oduzeli i više komada oružja, municiju, kriptovane telefone, novac...

Policija i SDT sumnjiče članove te kriminalne grupe da su danima nadzirali kuću Šakovića, ali i još dvije lokacije u Podgorici na kojima stanuju Jovan Vukotić i njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović.

Navodno, kako Vukotiću i Martinoviću nijesu uspjeli da uđu u trag, usredsredili su se na Šakovića, čiju likvidaciju su planirali da izvrše iz stana naspram njegove kuće.

Sagovornik iz istrage kazao je da su danima čekali da Šaković izađe u dvorište, kako bi “završili” zadatak.

Inspektori su pronašli i stan u kojem su, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, namjeravali da se sakriju nakon likvidacije dok ne bude sigurno vrijeme za bijeg iz države.

Istraga o planiranju likvidacije počela je nakon što je policija dobila informaciju da je, kako je “Vijestima” rečeno, u Crnu Goru ušla osoba “kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana”. Policajci su, prema njegovim riječima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

Fotografije sa članovima porodice...

Šaković je krajem protekle sedmice saslušan u Specijalnom tužilaštvu u svojstvu oštećenog, u sklopu istrage planiranja njegove likvidacije.

Vijestima je tada nezvanično rečeno da su u kriptovanim telefonima uhapšenih zbog planiranja tog krivičnog djela inspektori pronašli više fotografija tog Podgoričanina i njemu bliskih osoba.

Na jednoj od njih, prema istim informacijama, Šaković je fotografisan kako stoji pored prozora svoje kuće.

“Na nekoliko fotografija on je u svojoj kući, sa rodbinom i članovima porodice”, rekao je izvor “Vijesti”.

Bonus video: