Čolević osuđen na 27 mjeseci zatvora

On je optužen da je počinio krivično djelo - ubistvo na mah u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

10502 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viši sud u Podgorici juče je na održanom ročištu prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Branislav Čolević zaključio sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Čolević je optužen da je počinio krivično djelo - ubistvo na mah u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sud je na osnovu ovog sporazuma, osudio Čolevića na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora.

U optužnici se navodi da je Čolević 20. aprila 2020. godine, pokušao da liši života Aleksandra Šćepanovića, nakon što je, bez svoje krivice, doveden u jaku razdraženost napadom od strane oštećenog.

Piše da je okrivljeni bio u “golfu”, kada mu je iznenada i uz škripu kočnica, presjeklo put vozilo “toyota yaris”, kojim je upravljao P. Đ., a u kojem se nalazio Šćepanović.

“Da bi odmah nakon zaustavljanja iz vozila izašli P. Đ. i oštećeni i krenuli prema okrivljenom, koji je tada ispalio najmanje dva projektila u pravcu oštećenog Šćepanovića, od kojih ga je jedan projektil pogodio nanoseći mu teške i po život opasne povrede”, navodi se u optužnici višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Nakon napada, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Šćepanović se samostalno dovezao do Hitne pomoći - udaljene oko kilometar dalje od mjesta pucnjave.

Isti izvor tada je saopštio da je medicinskim radnicima rekao da se samopovrijedio, ali su ovi ipak alarmirali službenike policije.

Bonus video: