Klanovi ne miruju ni iza rešetaka

Prema saznanjima “Vijesti”, Lipovina je Stanišića pokušao napasti dok je ovaj razgovarao sa advokatom

18284 pregleda 0 komentar(a)
Navodno izvukao deblji kraj: Lipovina (arhiva), Foto: Luka Zeković
Navodno izvukao deblji kraj: Lipovina (arhiva), Foto: Luka Zeković

Navodni član škaljarskog kriminalnog klana Savo Lipovina pokušao je juče u Istražnom zatvoru da napadne Vidoja Stanišića, koji slovi za pripadnika kavačkog kriminalnog klana.

Navodno, Lipovina je izvukao deblji kraj, a teži obračun spriječili su zatvorski čuvari.

Iako izvori Vijesti iz Istražnog zatvora tvrde da je bilo tuče među pritvorenim članovima suprotstavljenih klanova, iz Uprave zavoda za izvršenje krivičnih sankcija to negiraju.

Prema saznanjima “Vijesti”, Lipovina je Stanišića pokušao napasti dok je ovaj razgovarao sa advokatom.

“Lipovina i Miloš Komar vraćali su se iz šetnje, dok su Stanišić i Aleksandar Đurđevac bili u prostoriji za advokatske posjete, odvojeni, svaki sa svojim braniocem. Prolazeći kroz hodnik pored te prostorije, Lipovina i Komar krenuli su ka njima, ali su Stanišić i Đurđevac reagovali, udarili ih po jednom, nakon čega su ih razdvojili komandiri i sprovodnici”, kazao je sagovornik iz Istražnog zatvora.

Iz UIKS-a, međutim, tvrde da fizičkog obračuna nije bilo i da su imali samo “vizuelni kontakt”.

“Dana 7. 4. 2021. godine oko 13 časova u organizacionoj jedinici Istražni zatvor Podogrica došlo je do vizuelnog kontakta između pritvorenog lica S. L. i pritvorenika V. S., nakon čega se pritvorenik S. L. (po povratku sa prostora koji je namijenjen za boravak na otvorenom prostoru), trčećim korakom uputio prema prostoriji za posjete, u kojoj se nalazio pritvorenik V. S. Tom prilikom od strane službenika unutrašnjeg obezbjeđenja onemogućen je svaki fizički kontakt između ovih lica, a protiv pritvorenog S. L. inicirano je i pokretanje disciplinskog postupka”, tvrde iz UIKS-a.

Oni su napomenuli da je riječ o pritvorenim licima kojima se, shodno bezbjednosnoj procjeni, sve aktivnosti moraju organizovati odvojeno.

Bonus video: