prvostepena presuda

Kaluđeroviću 13 godina zatvora zbog ubistva Pejovića

Predsjednica vijeća sudija Vesna Kovačević je u obrazloženju presude rekla da je sud uzeo u obzir i nalaz vještaka psihijatrijske struke koji je utvrdio da kod optuženog Kaluđerovića u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije bilo jake već razdraženosti srednjeg stepena

10479 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Okrivljeni Ivica Kaluđerović, osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici, na 13 godina zatvora zbog ubistva Mitra Pejovića. Ovo je prvostepena presuda, na koju nezadovoljne stranke imaju pravo žalbe.

Predsjednica vijeća sudija Vesna Kovačević je u obrazloženju presude rekla da je sud uzeo u obzir i nalaz vještaka psihijatrijske struke koji je utvrdio da kod optuženog Kaluđerovića u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije bilo jake već razdraženosti srednjeg stepena.

Sud je prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuću okolnost cjenio što je optuženi porodičan čovjek, dok je kao otežavajuću okolnost uzeo njegovu raniju osuđivanost.

Njegov branilac, advokat Srđan Lješković, kazao je da će u dogovoru sa svojim klijentom donijeti odluku hoće li uložiti žalbu na prvostepenu presudu.

"Moj branjenik je priznao izvršenje krivičnog djela i još jednom izrazio kajanje i saučešće porodici nastradalih", kazao je Lješković.

Ivica Kaluđerović (44) je 22. decembra 2019. godine, oko sat i 30 minuta poslije ponoći, u dvorištu svoje kuće ispalio je više hitaca u Mitra Pejovića, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je tridesetpetogodišnjak preminuo, navodi se u optužnici Višeg državnog tužilaštva. Prema optužnici, Kaluđerović je, nakon prepirke, iz pištolja “CZ M57” kalibra 7,62 mm, ispalio više projektila u oštećenog Pejovića i tom prilikom mu nanio teške i po život opasne povrede.

Preporučujemo za Vas