Albanski državljanin uhapšen u Budvi: Osumnjičen za osam provalnih krađa

Većina ukradenih stvari je pronađena i vraćena vlasnicima

15858 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.04.2021. 12:34h

Budvanska kriminalistička policija uhapsila je albanskog državljanina Fatosa Lezija koji se sumnjiči da je izvršio osam provalnih krađa u naselju Ivanovići i Bečićima.

Kako je Vijestima potvrđeno policijski inspektori su proteklih deset dana pratili Lezija, koga su prije dva dana uhapsili kada je provalio u jednu kuću.

Lezi je građevinski radnik koji je prije dva mjeseca došao u Budvu.

Policija je identifikovala i saiučesnika koji je ukradene stvari, uglavnom kućnu tehniku, garderobu, alat, nakit odnosio u Albaniju i tamo ih prodavao.

Većina ukradenih stvari je pronađena i vraćena vlasnicima.

Lezi je uz krivičnu prijavu priveden sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Pavićević je, kako je Vijestima potvrđeno, saslušao okrivljenog u prisustvu branioca i prevodioca, te prihvatio predlog tužioca i odredio pritvor do 30 dana.

Lezi je upućen u spuški Istražni zatvor.

Iz Uprave policije su povodom ovog slučaja zvanično saopštili da je budvanska policija zbog povećanog broja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta na području Budve preduzimala operativno taktičke mjere i radnje–zasjeda od 1. do 9. aprila.

"Sprovodeći ove aktivnosti, 9. aprila u 1.30 časova, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela policija je lišila slobode državljanina Republike Albanije F.L. (28) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u vezi sa krivičnom djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Dalja kriminalistička obrada koju je budvanska policija sprovela upućuje na sumnju da je F.L. u periodu od 16. marta do 9. aprila u naseljima Ivanovići i Bečići izvršio pet krivičnih djela teška krađa i tri krivična djela teška krađa u pokušaju. On je ova djela počinio na način što je uz pomoć podesnog sredstva i fizičke snage obijao ulazna vrata od privatnih kuća i stanova u večernjim i ranim jutarnjim satima, odakle je otuđio više TV uređaja, lap topova, garderobu i građevinski alat", navodi se u saupštenju Uprave policije.

Oni su kazali da je osumnjičeni priveden nadležnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

"Nakon saslušanja od strane sudije za istragu ovom licu je određen pritvor u trajanju od 30 dana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: