Cetinje: Uhapšena bezbjednosno interesantna osoba, kod državljanina Srbije nađeni revolver i meci

"Nakon saslušanja kod postupajućeg tužioca, sudija za istragu je donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana za F.V., nakon čega je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS)"

7941 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
Cetinje (Ilustracija), Foto: Savo Prelević

Cetinjska policija je 9. aprila uhapsila bezbjednosno nteresantnu osobu F.V. (42) iz Cetinja zbog sumnje da je izvršio krađu, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

"Sumnja se da je F.V. 6. aprila u ulici Puškinovoj u Cetinju izvršio ovo krivično djelo na štetu jedne osobe iz Podgorice. Nakon saslušanja kod postupajućeg tužioca, sudija za istragu je donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana za F.V., nakon čega je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS)", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da je cetinjska policija pretresla kuće i druge prostorije koje koristi B.Š. (63), državljanin Srbije.

"Pretresom je pronađen revolver marke Cobra i tri puščana metka. Upoznat je nadležni tužilac po čijem nalogu su oružje i municija poslati u Forenzički centar u Danilovgradu radi vještačenja nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela. Na osnovu Zakona o strancima ovoj oosbi je od strane inspektora za strance Stanice granične policije Podgorica donijeto rješenje o povratku sa zabranom ulaska u Crnu Goru u trajanju od jedne godine", rekli su iz Uprave policije.

U saopštenju piše u da je cetinjska policija vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba i članova organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Cetinja, u aprilu kontrolisala 136 bezbjednosno interesantnih osoba.

"Postupajući po planskim aktivnostima cetinjska policija je izvela devet operativno - taktičkih mjera racija ugostiteljskih objekata kojom prilikom je izvršena kontrola i pregled tri bezbjednosno interesantna lica", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: