Nigerijac osumnjičen da je računarskom prevarom oštetio firmu iz Crne Gore

"Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom, kancelarijom Interpola u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika bankovnog računa na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivčnu prijavu"

8505 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nigerijac B.I. (25) sa prebivalištem u Italiji sumnjiči se da ne izvršio računarsku prevaru, na štetu jednog pravnog lica iz Crne Gore.

Krivičnu prijavu protiv Nigerijca, kako je saopšteno iz Uprave policije, podnio je Sektor za borbu protiv kriminala Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju.

"On je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo tako što je presretanjem email komunikacije između službenika oštećenog pravnog lica i službenika pravnog lica sa kojim oštećeno pravno lice sarađuju, izvršio izmjenu podataka o plaćanju i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.530 eura. Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom, kancelarijom Interpola u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika bankovnog računa na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivčnu prijavu", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: