osuđen na kaznu zatvora

Na Božaju uhapšen državljanin Albanije po potjernici Interpola

"Anton Gjinaj je član kriminalne organizacije, koju je tokom 2006. godine organizovao i kroz nju koordinirao uvoz, skladištenje i dalju prodaju 50 kilograma heroina na teritoriji Španije, u oblastima oko gradova Mursije i Alikantea"

5396 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Albanije Anton Gjinaj (55) uhapšen je na graničnom prelazu Božaj.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju su zajedno sa pripadnicima Sektora granične policije uhapsili su Gjinaja po potjernici NCB Interpol Madrid.

"Na osnovu operativnih saznanja, a kasnijom provjerom i potvrdom identiteta, utvrđeno je da se ova osoba potražuje pod drugim identitetom od strane NCB Interpola Madrid, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam godina i devet mjeseci zbog krivičnog djela trgovina narkoticima. Anton Gjinaj je član kriminalne organizacije, koju je tokom 2006. godine organizovao i kroz nju koordinirao uvoz, skladištenje i dalju prodaju 50 kilograma heroina na teritoriji Španije, u oblastima oko gradova Mursije i Alikantea", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor.