VIŠI SUD U PODGORICI

Odloženo pripremno ročište Vujiću i ostalim optuženima za ubistvo Roganovića

Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, izjavila je da je pripremno ročište, koje je po zakonu zatvoreno za javnost, odloženo na zahtjev odbrane advokata Damira Lekića

2131 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo pripremno ročište protiv Krsta Vujića i ostalih optuženih za ubistvo Šćepana Roganovića iz Herceg Novog 13. februara 2020.

Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, izjavila je da je pripremno ročište, koje je po zakonu zatvoreno za javnost, odloženo na zahtjev odbrane advokata Damira Lekića.

Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, okrivljeni su i Mili Bajramović, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš.

Bajramović, koji je u bjekstvu, označen je kao direktni počinilac ubistva i za njim je raspisana međunarodna potjernica, kao i za Vujićem koji se tereti kao organizator ove kriminalne grupe i za državljaninom Bosne i Hercegovine Igorom Glavašom. Kako se sumnja, Glavaš je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića.

Glavaš je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „piaggo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

U tom predmetu tužioci su obezbijedili svjedoka saradnika - Miloša Đuričkovića, koji je nakon hapšenja priznao da je pomogao izvršiocu ubistva. Roganović je ubijen na stepeništu koje od Kanli kule 13. februara 2020. godine oko 9.10 časova

Preporučujemo za Vas