Stanišić: Laži su teške skoro koliko i bol za Majom

Vladimir Stanišić reagovao na saopštenje Milorada Savića iz Beograda

19305 pregleda 107 reakcija 18 komentar(a)
Maja Šljivančanin i Vladimir Stanišić, Foto: Privatna arhiva
Maja Šljivančanin i Vladimir Stanišić, Foto: Privatna arhiva

Vladimir Stanišić reagovao je na saopštenje koje je “Vijestima” dostavio Milorad Savić, otac maloljetnika optuženog za izazivanje pomorske nesreće prošlog ljeta u budvanskom akvatorijumu, u kojoj je život izgubila Maja Šljivančanin.

"Želim da ukažem na niz nelogičnosti i neistina koje se u tom saopštenju navode: Detalje iz postupka koji se vodi protiv njegovog sina nikada nijesam iznosio, i sva moja obraćanja medijima bila su odgovori na pisanja medija o nezgodi koja je za mene i porodicu Šljivančanin stvorila veliku patnju, kao i o odluci iz postupka koji za nas predstavlja samo uvredu. Ovakva obraćanja javnosti i podnošenje krivičnih prijava koje su odbačene sa razlogom, predstavlja ne samo pokušaj iskupljenja pred javnosti, nego najgrublje izražavanje odsustva empatije i osjećaja odgovornosti za ono što se desilo. Iskreno se nadam da će porodica maloljetnika i njegovi branioci insistirati na javnom suđenju, kako to Milorad Savić najavljuje, kako bi javnost bila dodatno upoznata sa elementima djela, a moje tvrdnje da mi niko sa jahte njegovog sina nije pomogao. Niko sa jahte nije ni pokušao da mi pomogne dok sam se u vodi borio sa Majinim beživotnim tijelom, a Milorad Savić je prošao pored nas i zagrlio sina, ni ne pomišljajući da nama pomogne. Teške su lažne optužbe i uvrede koje Savići svakodnevno izriču protiv mene, skoro kao i bol koji su nanijeli tog kobnog dana”, navodi se u reagovanju.

Viši sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu kojom je maloljetni M.S. osuđen na mjeru nadozora od šest mjeseci do dvije godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje kotorskom Osnovom sudu.

Pomorska nesreća dogodila se 11. jula prošle godine u moru između ostrva Sveti Nikola i plaže Jaz, kada je došlo do sudara jahte kojom je upravljao maloljetnik i barke na kojoj je bila stradala Šljivačnanin, a kojom je upravljao Vladimir Stanišić.

Porodica optuženog sedamnaestogodišnjaka iz Beograda saopštila je Vijestima da je kotorskom Osnovnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog iznošenja informacija iz sudskog procesa koji je zatvoren za javnost, a tiče se tog slučaja...

Tvrde da je iznošenjem tajnih podataka u medijima, ugrožen sudski proces i njihov maloljetni sin unaprijed označen jedinim krivcem za pomorsku nesreću. Pravni zastupnici porodice okrivljenog odmah nakon nesreće podnijeli su krivičnu prijavu kotorskom Osnovnom tužilaštvu protiv Stanišića, tvrdeći da i on snosi krivicu za nesreću.

Kotorski tužilac je krivičnu prijavu odbacio.

Povezani članci

10. April 2021.

"Otvorite sudski proces, moj sin nije jedini krivac"

Bonus video: